Over

In Context wil gewichtige onderwerpen gelijktijdig van verschillende kanten kunnen belichten. Naast de reguliere media zoals NOS, RTL, Volkskrant, AD etcetera worden hiervoor ook minder bekende nieuwskanalen gebruikt. Media waar ook verschillende deskundigen en wetenschappers aan het woord worden gelaten. In Context is volledig onafhankelijk en heeft betrouwbare berichtgeving hoog in het vaandel staan.

Met al deze nieuwsbronnen kan een onderwerp in een breder plaatje worden gezet, oftewel: in context worden geplaatst. Hierbij zal zoveel mogelijk de feiten van de fictie worden gescheiden. Meestal is er niet een eenduidig antwoord op een actueel probleem; het is niet zwart of wit, 1 of 0, links of rechts. De waarheid bevat onzekerheden en twijfels.

Het is onze morele plicht om deze informatie treffend en leesbaar te omschrijven. Om een geheel te kunnen gaan zien van de complexe materie en veelzijdige berichtgevingen, is het belangrijk om het begrijpelijk en tegelijkertijd leesbaar te houden.

“Als ik zou willen dat je het begreep, zou ik het beter hebben uitgelegd.”

― Johan Cruijff, Nederlands voetballer en coach